Двор: Уручено санитетско возило купљено уз помоћ Србије

Срна
Двор: Уручено санитетско возило купљено уз помоћ Србије

ДВОР - Начелник општине Двор Никола Арбутина уручио је данас директору Завода за хитну медицину Сисачко-мославачке жупаније Томиславу Фабијанецу ново санитетско возило набављено уз помоћ Србије.

“Ово возило ће знатно побољшати квалитет услуга Хитне медицине у Двору. Било је проблема, посебно зими, јер постојећа возила нису могла доћи до удаљенијих дијелова општине. Осим тога, била су и неудобна за превоз пацијената 65 километара до Сиска”, изјавио је Арбутина Срни.

Он је навео да је цијена возила 543.750 куна /око 134.000 КМ/, од чега је помоћ Србије 317.000 куна /79.250 КМ/, а 226.750 куна /56.687 КМ/ је обезбиједила општина Двор.

Према његовим ријечима, сада Хитна медицина у Двору има најбоље возило у Сисачко-мославачкој жупанији.

“Возило има основу опрему, а Медицинска служба има осталу неопходну опрему, те ће санитет бити комплетно опремљен. Уговором је дефинисано да ће бити у служби у Двору, за потребе грађана ове општине”, навео је Арбутина.

Осим тога, захваљујући донацији Србије набављен је трактор са прикљученим малчером вриједности око 45.000 евра за потребе предузећа “Комуналац” који је већ у употреби.

Према његовим ријечима, ова помоћ договорена је раније приликом посјете предсједника Србије Александра Вучића општини Вргинмост и договор је у потпуности испоштован.

Уручењу санитетског возила у Двору данас је присуствовао и предсједник Савјета Српског националног вијећа и саборски заступник Милорад Пуповац, који је учествовао у договору о донацији и њеној реализацији.

Арбутина је додао да су прошле године у Двору реализовани пројекти вриједни 29.138.896 куна /7.285.000 КМ/ који су у највећем дијелу финансирани из фондова ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана