Двојици Срба из Негославаца одређен једномјесечни притвор

Срна
Двојици Срба из Негославаца одређен једномјесечни притвор

ЗАГРЕБ - Истражни судија у Осијеку одредио је једномјесечни притвор двојици Срба из Негославаца код Вуковара због сумње да су починили ратни злочина на Овчари у новембру 1991. године.

Адвокат осумњичених рекао је новинарима да су и предвиђали да ће судија уважити захтјев тужилаштва, те додао да ће се жалити, преносе хрватски медији.

Двојица Срба осумњичени су да су као припадници формација САО Крајине 20. новембра 1991. године на простору Пољопривредног добра “Овчара”, код Вуковара, заједно са више лица физички злостављали већи број заробљеника довезених из вуковарске болнице, саопштено је раније из хрватског МУП-а.

Ријеч је о двојици мушкараца, у доби од 72 и 57 година, који су ухапшени јуче у Негославцима у акцији службеника Радне групе Директората хрватске полиције за истраживање ратних злочина, која је спроведена у сарадњи са тужилаштвом и Безбједносно-обавјештајном агенцијом.

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да срамно хапшење осморице Срба у селу Негославци представља смишљену провокацију и чин безумља Хрватске, те позвао Министартсво спољних послова Србије да хитно упути најоштрији протест званичном Загребу.

Он је навео да је хрватска полиција јуче ухапсила осморицу Срба, од који су шесторица у току дана пуштена на слободу - Бранко Абаџић, Душан Божичковић, Голуб Планинац, Љубо Мишановић, Ратко Латиновић и Војо Ивчевић, док су Војин Крстић /71/ и Драженко Ђокић /57/ задржани у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана