Двојезичне плоче у Вуковару до мајских избора

РТС
Двојезичне плоче у Вуковару до мајских избора

Вуковар - Предсједник Извршног одбора Самосталне демократске српске странке Боро Ркман изјавио је да очекује да двојезичне плоче на државним и другим установама у Вуковару буду постављене до мајских локалних избора.

- Знамо да су двојезичне табле у припреми. Очекујем да ће на државне и друге институције бити постављене до локалних избора у мају, а оне којима ће се означавати улице, те улази и излази из града Вуковара до љета, а можда и не прије јесени - истакао је Ркман.

Коментаришући протесте тзв. Штаба за одбрану хрватског Вуковара, Ркман је за РТС рекао да у свакој демократској држави донесене законе држава поштује, те да у СДСС-у то очекују и од Хрватске.

- Ако имате упориште у закону, онда не морате ни тражити нити лобирати да се тај закон примјењује. Овдје имамо примјер да људи не желе примјену закона државе за коју су се борили - истакао је Ркман.

Чланови тзв. Штаба за одбрану хрватског Вуковара прекрили су током викенда црним тканинама неколико спомен-обиљежја из протеклог рата, протестујући због најављеног увођења службене двојезичности у овом граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана