Двије трећине ученика не похађа наставу због једног проблематичног

Танјуг
Foto: Јутарњи.хр

ЗАГРЕБ - Ученици једне основне школе у Новом Загребу, у коју је премјештен проблематични дјечак због којег се у претходној исписао цијели разред, ученици ни данас неће похађати наставу.

Подршку родитељима и ученицима пружили су и многи други, па данас на настави није појавило око двије трећине ученика осталих разреда школе коју похађа готово 1000 ученика.

У школу практично није дошло 700 ученика.

Родитељи истичу да се боре за права своје дјеце, али и проблематичног дјечака којем је нужна стручна помоћ.

Родитељи су одлучили о овом случају да проговоре за медије па је тако отац једног ученика рекао да желе да учионица буде мјесто нулте толеранције за физичко и вербално насиље

“Наша дјеца већ други дан неће похађати наставу. У знак подршке су нам се придружили већина осталих разреда школе. Оно што очекујемо јесте да добијемо одговоре на питања која смо путем медија послали и која смо искомуницирали према директору. Надамо се да ћемо већ данас на састанку Савјета родитеља добити неке конкретне информације. Отац је рекао да до сада нису добили никакве информације о цијелој ситуацији.

“Дјеца од 10 година су нама пренијела што су примјетила, а ми смо на то реаговали и желимо их заштитити. Ми желимо да учионица буде мјесто рада, дружења и учења, а не неко мјесто гдје ће се они морати да се боре, оправдавати и стално разговарати о неким проблемима с учитељицом”, рекао је отац.

Додао је да родитељи желе да учионица буде мјесто нулте толеранције за физичко и вербално насиље.

“На томе ћемо истрајати. Стручне службе морају дати одговор и нама то омогућити”, рекао је отац ученика за медије, пренијела је Хина.

Адвокат родитеља Клаудио Чурин је за ХРТ рекао да мисле да заправо није одрађено ништа.

“На тај начин заправо дијете се сели, а проблем остаје. С обзиром на то да је било јавно познато да је било проблема у претходној школи, сматрамо да је родитеље требало припремити да се дијете укључује у систем, да родитељи могу припремити своју дјецу, али и да је дјецу требало адекватно стручно припремити, ако је процјена била стручна да дијете може похађати редовно образовање. То нама за сад није познато”, рекао је адвокат Чурин.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана