Двије године од злочина на Цетињу, заставе на пола копља

Танјуг
Двије године од злочина на Цетињу, заставе на пола копља

ЦЕТИЊЕ - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић наложио је да се застава на резиденцији Предсједника на Цетињу спусти на пола копља, поводом годишњице трагедије на Цетињу, у којој је живот изгубило 10 невиних жртава, међу којима двоје дјеце, док је шест грађана рањено.

-Двије су године од када је Црна Гора занијемила од бола и невјерице, након незапамћеног злочина на Цетињу, у коме је живот изгубило десет и рањено шест особа. Данас се са тугом и пијететом сјећамо жртава, међу којима је и двоје дјеце, уз једну мисао - да се никада више ништа слично не догоди - написао је Милатовић на платформи Икс и истакао: “Дан жалости у Престоници, дан је жалости за Црну Гору. Зато сам наложио да се застава на резиденцији Предсједника на Цетињу спусти на пола копља. Мислима смо уз породице и пријатеље страдалих и грађанке и грађане Цетиња”.

Злочин који је потресао Црну Гору и регион догодио се прије двије године у цетињском насељу Медовина, а починио га је 34-годишњи Цетињанин Вук Бориловић.

 Бориловић је убијен након што је из ватреног оружја усмртио десет суграђана, међу којима је било двоје дјеце. У знак сјећања на жртве на Цетињу је данас проглашен Дан жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана