Два Украјинца, Рус и Американац ухапшени због подвођења

Срна
Два Украјинца, Рус и Американац ухапшени због подвођења

ТИВАТ - Двојица држављана Украјине и један Рус ухапшени су у Тивту због сумње да су учествовали у подвођењу дјевојака из других земаља, саопштила је црногорска полиција.

Ухапшени су држављани Украјине чији су иницијали О.Б. (34) и Б.П. (24) и држављанин Русије О.Л. (41) због сумње да су починили кривично дјело трговина људима у саизвршилаштву са америчким држављанином В.Г. (43), који је раније ухапшен.

Из Управе полиције су навели да су претресом седам соба једног хотела у Тивту затекли 18 држављанки Украјине, Бјелорусије, Русије и Израела, као и 10 држављана САД, Украјине, Русије, Бјелорусије и Грчке.

Тада је, између осталог пронађен и одузет новац различитих валута, телефони, лаптопови, камере, фотоапарати и други предмети, а ухапшен је В.Г.

Током даље криминалистичке обраде идетификована су и два Украјинца и Рус за које су сумња да су у периоду од 26. до 31. октобра, довођењем у заблуду и злоупотребом повјерења једне дјевојке креирали порнографске садржаје.

-О.Б, Б.П. и О.Л. су, како се сумња, на захтјев В.Г, чекирали авионске карте за девојке, били задужени за њихов превоз од аеродрома до мјеста боравка, набавку потребних ствари, као и за креирање порнографских садржаја, односно фотографисање и снимање - наводи полиција.

Осумњичени су приведени државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана