Два пута силовао дјевојчицу у напуштеној кући, остала трудна

index.hr
Два пута силовао дјевојчицу у напуштеној кући, остала трудна

КАРЛОВАЦ - Жупанијски суд у Карловцу, у Хрватској, донио је рјешење о спровођењу истраге против мушкарца који се терети да је имао полни однос с 15-годишњом девојчицом.

Мушкарац је испитан и све је признао, али је рекао да је мислио како жртва има више од 15 година, пише КАпортал. Жалио се да истрага није потребна јер је све признао.

Ставља му се на терет да је у циљу задовољења свог полног нагона навео дијете у напуштену кућу, запријетио јој и с њом имао полни однос. Неколико недјеља касније је на истом мјесту и на исти начин други пут је с њом имао полни однос, након чега је дјевојчица остала трудна.

Пријети му до 15 година затвора

“У закону је одређено да ће се у истрази прикупити докази и подаци потребни да би се могло одлучити хоће ли се подигнути оптужница или обуставити поступак, па је позивање осумњиченика на могуће даље трауматизовање жртве и њене уже породице потпуно неосновано с обзиром на примарни циљ истраге”, образложио је суд, који је одбацио жалбу осумњиченог.

Пијрети му од три до 12, односно 15 година затвора, зависно од тога како ће његово дјело тужилаштво окарактерисати, а све под условом да у судском поступку за то буде и осуђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана