Душко Шарић: Није морално да говорим о брату

Блиц
Душко Шарић: Није морално да говорим о брату

Бијело Поље - Душко Шарић (33), млађи брат одбјеглог Пљевљака српског држављанства Дарка Шарића, оптуженог да је на челу нарко-клана који је годинама кријумчарио кокаин из Јужне Америке у Европу, јуче је у судници рекао да неће одговарати на питања о животу и пословима брата јер то, како је објаснио, „није морално и није његова обавеза”, преноси “Блиц”.

Читањем нове оптужнице у бјелопољском Вишем суду јуче је почео поновљени процес против двојице Пљевљака Душка Шарића и Јовице Лончара (49), оптужених за прање новца стеченог продајом дроге.

Апелациони суд оборио је прву пресуду у овом процесу којом је у мају прошле године Шарић био осуђен на осам година, а Лончар на шест година затвора због продуженог кривичног дјела прање новца.

Шарић је због недостатка доказа ослобођен оптужбе за стварање криминалне организације и кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет дрога, што је потврдио и Апелациони суд.

Осим затвора, Шарићу и Лончару пресудом је било наложено да у буџет Црне Горе, на име противправно прибављене имовинске користи, уплате укупно 21.253.879 евра: Шарић 16.670.029,83 евра, а Лончар 4.736.859,39.

У новом процесу Шарић и Лончар се сумњиче за преквалификовано кривично дјело из области општег криминалитета и више нису под надлежношћу специјалног тужилаштва.

- Вјерујем да ће се суд у току овог поступка и сам увјерити да је читав овај процес исконструисан. Тврдим да ни на једном уговору о склопљеним пословима не постоји мој потпис - рекао је Шарић.

Он је додао да се нада да суд и тужилаштво неће да подлегну зато што је суђење медијски изузетно пропраћено и да ће доказати да није крив.

Јовица Лончар је такође негирао наводе оптужнице и пред судом рекао да су сви уговорени послови и подигнути кредити урађени на законски начин и да за то постоје и докази.

- Постоје банкарски извјештаји, као и документација Пореске управе - казао је Лончар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана