Дубровник: У мору плива марихуана?

Агенције
Дубровник: У мору плива марихуана?

Дубровник - На шест мјеста у мору код Дубровника, у посљедњих мјесец дана пронађено је више десетина пакета у којима се највјероватније налази марихуана, јавиле су агенције.

У дубровачко-неретванској полицијској управи кажу да је ријеч о карактеристичним “облепљеним” пакетима у којима се, иначе, кријумчари та врста дроге.

Али, како су се пакети плутајући у мору натопили водом, тачна количина њиховог садржаја није утврђена.

О проналаску је обавјештено државно правобранилаштво, а пакети су послати у Центар за форензичарска испитивања, истраживања и вјештачења гдје ће се утврдити да ли је ријеч о марихуани.

Иако је оваквих случајева, посебно након невремена, било и раније, с обзиром да је дубровачки акваториј најближе отвореном мору, у полицији не желе да нагадјају како су пакети доспјели у море.

У посљедњих мјесец дана пакети с биљем налик марихуани у шест наврата су пронађени у мору уз обале Ластова, Превлаке, Локрума, Конавала и Лопуда.

Уз појединачне, више пакете је надјено у торбама, а осим поморске полиције проналазили су их и рибари.

- Након првог проналаска поморска полиција интензивније обилази целокупни акваториј у циљу проналаска сумњивих пакета и спречавања могуће злоупорабе - извјестила је полиција која је на својим интернетским страницама позвала грађане да у случају проналаска сумњивих пакета о томе одмах обавесте полицију, пише агенција Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана