Државни врх Сјеверне Македоније уплетен у аферу Бокија 13?

Танјуг
Државни врх Сјеверне Македоније уплетен у аферу Бокија 13?

Рим - Италијански портал Ла Верита објавио је причу о корупционсашком скандалу у којем је актер македонска ријалити звијезда Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, а поједини београдски медији наводе да је у случај умијешан и сјеверномакедонски премијер Зоран Заев.

Портал је данас објавио видео снимак на коме се види како македонска ријалити звијезда Бојан Јовановски, познатији као Боки 13 узима од бизнисмена Јордана Камчевског торбу са новцем и излази из његове куће.

Како се наводи, у првом дијелу доказног материјала је видео снимак на коме се види како бизнисмен Јордан Камчев броји новац и предаје Бокију 13, који наводно треба да се договори са тужиоцем Катицом Јаневом да буде ослобођен казне.

На снимку се види и како Боки 13 у пратњи једне мушке особе и са двије торбе напушта кућу.

У другом дијелу је аудио снимак на којем се чује како Боки 13 каже Камчеву да не брине да ће бити ослобођен и да се Јанева неће противити.

Ла Верита је дошла у посјед видео и аудио снимка које је предао Тужилаштву за организовани криминал у Сјеверној Македонији.

Београдски медији преносе да је тужилац Катица Јанева покренула поступак пред Европском унијом због случаја корупције у који је, како кажу, умијешан миљеник Брисела и Могеринијеве, премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев, као и његов савјетник Зоран Башановић.

Македонски медији пренијели су причу италијанског портала, не помињући Заева, његовог савјетника Зорана Башановића и друге актере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана