Држављанин Турске оштетио Црну Гору за скоро пола милиона евра

Срна
Држављанин Турске оштетио Црну Гору за скоро пола милиона евра

ПОДГОРИЦА - Полицијски службеници Сектора за борбу против криминала поднијели су Основном државном тужилаштву у Котору кривичну пријаву против држављанина Турске чији су иницијали М.Д. /41/ и два правна лица због сумње да су утајом пореза и доприноса оштетили буџет Црне Горе за 477.093 евра

"Сумња се да је М.Д. као извршни директор у правном лицу ДНЗ трејд Будва и овлаштено лице у правном лицу Тетемонтана Будва током 2021. и 2022. године извршио кривично дјело утаја пореза и доприноса", саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Он је у књиговодству ових правних лица приказивао лажне фактуре добављача по којима није испоручивана роба, нити су извшене услуге и радови, како би неосновано остварили право на одбитак претпореза, односно улазног ПДВ-а ради стицања противправне имовинске користи на штету буџета Црне Горе.

Оваквим начином пословања привредно друштво "Тетемонтана" Будва нанијело је штету буџету Црне Горе у износу од 234.361 евра, док је привредно друштво "ДНЗ трејд" Будва нанијело штету буџету Црне Горе од 242.732 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана