Држављанин Србије приведен због отварања кафића код Пуле

Танјуг
Foto: Depositphotos

ПУЛА- Полиција у Пули привела је једног држављанина Србије пошто је, како се наводи, отварањем кафића починио кривично дјело ширења и преношења заразне болести.

Како преноси хрватски Индекс, полиција је у понедјељак потврдила сумњу да је на подручју општине Марчана 67-огодишњи држављанин Србије починио кривично дјело и привела га је по завршетку криминалистичког истраживања у притворску јединицу ПУ истарске.

Из ПУ истарске саопштили су данас да је власник кафића затечен с једним запосленим и два госта.

Како се додаје, радом на терену полицијски службеници прикупили су информације да угоститељски објект на подручју Марчане ради супротно одлуци хрватског Штаба за цивилну заштиту.

Полицајци су у понедјељак око 7.45 часова у угоститељском објекту затекли 67-годишњег власника, 69-годишњу запослену и два госта, старости од 53 и 62 године.

Гости су, како се наводи, сједили за столом и конзумирали алкохолна пића, а ни они ни запослена у кафићу нису носили маске за лице.

Због кршења Закона о заштити становништва од заразних болести, полицијски службеници издали су прекршајне налоге, а против власника објекта поднијета је кривична пријава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана