Држављанин Хрватске са пребивалишетм у БиХ осуђен за крађу и силовање у Словенији

Tanjug
Држављанин Хрватске са пребивалишетм у БиХ осуђен за крађу и силовање у Словенији

ЉУБЉАНА - Суд у Марибору осудио је данас на пет година и три мјесеца затвора, протјеривање и петогодишњу забрану уласка у Словенију 26-годишњег хрватског држављанина са сталним пребивалиштем у БиХ и привременим у Словенији, након нагодбе с тужилаштвом и признања двије пљачке и једног силовања.

Словеначки медији пренијели су да се ради о Александру Миљушу, поријеклом из Војнића код Карловца, који је ухапшен у Марибору након што је у оближњем Миклавжу отео 22-годишњу дјевојку, коју је уз пријетњу пиштољем силовао и опљачкао, преноси Хина.

Суђење је одржано иза затворених врата, а Миљуш је кривична дјела признао у нагодби с тужилаштвом.

Како се наводи, у Марибору се против Миљуша води и више других поступака у фази предкривичне истраге, међу осталим и да је са још двије особе извршио отмицу 37-годишњег мушкарца у центру Марибора.

Словеначки медији пренијели су и да полиција Миљушу приписује и пљачку продавнице у Марибору 11. септембра уз пријетњу ножем, крађу опреме у просторијама фудбалског клуба из Копра и крађу аутомобила у којему су били кључеви, као и да се широм Словеније возио украденим аутомобилима са лажним таблицама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана