Држављанин Данске оштетио црногорски буџет за више од 600.000 евра

Срна
Foto: принтскрин

ПОДГОРИЦА- Против предузећа БПИ Монтенегро и његовог извршног директора, држављанина Данске, Ц.Р.С.Ј. /38/, поднесена је кривична пријава подгоричком Основном државном тужилаштву због прибављена противправна имовинска корист у укупном износу од 617.730 евра.

Они су осумњичени да су лажним приказивањем и прикривањем чињеница дали неистините резултате пословања, односно кретања средстава, све у намјери избјегавања плаћања обавеза према држави, саопштено је из Управе полиције у Подгорици.

У оквиру спроведених полицијских активности, осумњичена је и пореска инспекторка М.Р. /64/ да је, невршењем своје службене дужности приликом инспекцијског надзора код предузећа БПИ Монтенегро, том друштву признала одређене расходе као трошкове без одговарајуће документације, супротно Закону о порезу на добит, у укупном износу од 617.730 евра.

Тиме је осумњиченом привредном и одговорном лицу омогућила умањење пореске основице за обрачун пореза на добит и у истом износу стицање противправне имовинске користи на штету буџета Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана