Држављанин БиХ са колегом подигао милион евра са рачуна фирме

Срна
Држављанин БиХ са колегом подигао милион евра са рачуна фирме

ПОДГОРИЦА - Четрдесетдеветогодишњи И.П. из БиХ и Б.Б. /40/ из Косова и Метохије пријављени су Основном тужилаштву у Бару због сумње да су злоупотребом положаја прибавили корист већу од милион евра, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

"Сумња се да су И.П. и Б.Б. отуђили материјално – финансијску и пореску основу предузећа `Монтер.инг` из Бара на начин што су од новембра 2015. до фебруара 2017. године вршили готовинске реализације са рачуна правног лица мимо легалних токова и тако за себе прибавили противправну имовинску користи у износу не мањем од 1.015.150 евра", наводи се у саопштењу полиције.

Из полиције додају да су И.П. као овлашћено лице и пословни менаџер правног лица и Б.Б. као извршни директор и оснивач фирме злуопотребом положаја вршили неконтролисана и недокументована подизања новчаних средстава са жиро рачуна правног лица, ван оправданих и документованих токова.

Они су на тај начин за себе прибавили противправну имовинску корист и проузроковали увећање потраживања правног лица и угрозили потраживања повјерилаца, првенствено државе, закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана