Држављанин БиХ на аутопуту у Хрватској возио у супротном смјеру

Агенције
Држављанин БиХ на аутопуту у Хрватској возио у супротном смјеру

Окучани - Возач који је возио аутомобил са БиХ регистрацијским ознакама пријављен је јуче да се креће аутопутом код Окучана у супротном смјеру јужном колничком траком чиме је проузроковао саобраћајну незгоду у којој није било повријеђених а оштећено је неколико возила.

Недуго након што је Полицијској управи бродско-посавској стигла пријава, на истом аутопуту се догодила саобраћајна незгода коју је проузроковао исти возач, а при чему је оштећено неколико возила.

Возач је напустио мјесто незгоде, али је накнадно ухапшен на граничном прелазу Стара Градишка.

Након што су полицајци направил увиђај, утврђено је да је до саобраћајне незгоде дошло када је 81-годишњи држављанин БиХ, управљајући приватним аутомобилом јужном колничком траком у смјеру Загреба (у забрањеном смјеру), у једном тренутку прешао аутомобилом на саобраћајну траку за заустављање возила у нужди, а потом је у намјери окретања аутомобила, вожњом уназад, започео кретање према возној саобраћајној траци.

Том приликом је дошло до удара теретног аутомобила загребачких регистарских ознака с којим је у смјеру Липовца управљао 83-годишњак, у задњи дио приватног аутомобила којим је управљао 81- годишњи држављанин БиХ, извјестио је бродпортал.хр.

Након тога, дошло је до испадања металних дијелова скеле из товарног сандука наведеног теретног аутомобила и расипања истих по путу, на које је су потом налетјели теретни аутомобил славонско бродских регистарских ознака с којим је управљао 49-годишњак, приватни аутомобил њемачких регистарских ознака којим је управљала 41-годишњакиња и приватни аутомобил београдских регистарских ознака с којим је управљао 44-годишњак.

Након што је проузроковао незгоду, 81-годишњак је напустио мјесто догађаја те је у 19:35 сати заустављен на граничном прелазу у Старој Градишки, гдје је и ухапшен.

У овој прометној незгоди није било повријеђених особа. Полиција ће 81-годишњег возача због почињених прекршаја привести Суцу за прекршаје у Славонском Броду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана