Други човјек которске полиције члан кавачког клана

Агенције
Други човјек которске полиције члан кавачког клана

Подгорица - Помоћник командира которске полиције Златко Самарџић признао је тужиоцима да је сарађивао са "кавачким" нарко-кланом.

Он је признао да је члановима једног од зараћених которских нарко-кланова одавао повјерљиве службене информације.

Како сазнају подгорички медији, помоћник командира полиције у Котору је тужиоцима до детаља испричао када и како је постао члан "кавачког клана" и које је информације одао вођама тог клана.

Наводно, он је "кавчанима" јављао када полиција креће у претрес њихових станова, упозоравао их да се чувају или бјеже уколико је постојала могућност да буду приведени, због чега су они увијек били корак испред органа гоњења.

Извор из истраге је казао да се помоћник командира уплео у "кавачки клан" због пријатељских односа са сестром једног од вођа те криминалне групе.

Након ових признања суд је укинуо притвор Самарџићу, који је ухапшен 12. септембра у Котору, послије бомбашког напада у Котору, у којем су убијена два младића, од којих је један припадао једном од зараћених кланова. Лисице на руке тада су стављене још осморици Подгоричана, који су, наводно, повезани са нарко-клановима, а правосудни органи трагају за још седморицом.

Котор је у посљедње вријеме мјесто обрачуна чланова два которска нарко-клана "кавачког" и "шкаљарског". Посљедња, једанаеста жртва крвавог сукоба ових кланова је Цетињанин Радомир Ђуричковић (41), који је у понедјељак изрешетан у близини куће. Ђуричковић је био кум Горана Радомана, који је у фебруару прошле године убијен у Београду. И Радоман и Ђуричковић су припадници "шкаљарског клана". Црногорска полиција је израдила фоторобот убице, а према незваничним сазнањима медија, сумња се да би убица могао бити из БиХ. Како су раније писали српски медији, и један и други клан ангажовали су плаћене убице из БиХ. Рат кланова почео је након што је у Валенсији 2013. године нестало 200 килограма кокаина. Министар унутрашњих послова Црне Горе Горан Даниловић изјавио је након низа убистава у Црној Гори да та земља више није безбједна.

Убиство и у затвору

Полиција још није расвијетлила убиство Которанина Далибора Ђурића (31), који је 2. септембра упуцан из снајпера у кругу Завода за извршење кривичних санкција. Ђурић, који је издржавао затворску казну од двије године због изнуде, био је припадник "шкаљарског клана", чији је вођа Јован Вукотић. То је било шесто убиство у Црној Гори за само шест мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана