Драва се излила на шеталиште на лијевој обали у Осијеку

Танјуг
Foto: Нови лист

ОСИЈЕК - Замјеник градоначелника Осијека и начелник осјечког Штаба Цивилне заштите Драган Вулин Изјавио је данас да се ријека Драва, према очекивањима, излила на шеталиште на лијевој обали али да су постављене заштитне ограде и да је Осијек ''добро брањен''.

''Драва се излила на шеталиште на лијевој обали у Осијеку, али то смо очекивали'', рекао је Вулин и додао да је то планирано, пошто је предвиђено да се на том дијелу шеталишта сакупља вишак воде, који неће довољно нарасти да угрози остатак града, преноси Хина.

Он је истакао да је Осијек ''добро утврђен'' прије свега захваљујући Хрватским водама, које су након последње поплаве 2014. године извеле низ радова на утврди на обе стране обале у Осијеку, код Доњег Града и насеља Подравље, па више нема угрожених подручја на територији града Осијека.

Он је додао да су код шеталишта постављене и заштитне ограде и позвао грађане да се понашају одговорно, пошто је Драва сада опасна.

''Молим све суграђане и суграђнаке, и све посјетиоце Осијека, да на том мјесту буду посебно опрезни. Не догађа се толико често да се Драва излије, па људи желе да то виде, али је тешко процијенити где се налази ивица шеталишта, а Драва је веома брза и мутна'', рекао је Вулин.

Хина додаје да животиње у осјечком Зоолошком врту такође нису угрожене.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана