Драшковићева са градоначелницима Сплита и Книна о безбједности Срба

Aгенције
Драшковићева са градоначелницима Сплита и Книна о безбједности Срба

Београд - Директор Канцеларије Владе Србије за дијаспору и Србе у региону Славка Драшковић разговарала је у Книну и Сплиту са локалним званичницима и представницима Срба о безбједности Срба у овим градовима.

Током сусрета било је ријечи о начину на који се ситуација око ћириличних натписа из Вуковара рефлектовала на Книн и Сплит, а посебна тема су били инциденти у ова два града.

У разговору са градоначелником Книна Јосипом Римац, којем је присуствовао и амбасадор Србије у Хрватској Станимир Вукићевић, исказано је обострано становиште да овакви догађаји не доприносе развоју мирног суживота, као и увјерење да ће се ситуација у наредном периоду смиривати.

Драшковићева је посјетила и село Голубић, гдје је прошле недјеље порушен споменик подигнут у знак сјећања на српске жртве страдале у рату деведесетих година, саопштено је из Канцеларије за дијаспору и Србе у региону.

Градоначелник Сплита Иво Балдасар и сплитско-далматински жупан Златко Жеврња су током разговора са Драшковићевом изразили увјерење да инциденти у овом граду представљају појединачни акт.

Са представницима Вијећа српске националне мањине у Сплитско–далматинској жупанији, Драшковићева је, између осталог, разговарала о новим просторијама за српску заједницу у овом граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана