Драма у Улцињу: Таласи одвукли дјечака (4) три километра од обале, спашен у посљедњи час

ГС
Драма у Улцињу: Таласи одвукли дјечака (4) три километра од обале, спашен у посљедњи час

Четворогодишње дијете спашено је јуче на Великој плажи, након што су га таласи и јаке струје одвукли око три километра од обале, саопштио је начелник службе трагања и спасавања у Управи поморске сигурности и управљања лукама (УПСУЛ) Жарко Лукшић.

Како је навео, у 9.35 часова је дежурни спасилац Управе поморске сигурности и управљања лукама Едис Сијарић добио информацију са плаже 'Noki Beach' (Велика плажа Улцињ), да је јак источни вјетар одвукао на пучину близу Крша од Ђерана четворогодишње дијете, које је било на гуменом душеку. Пливачи су покушали да дођу до дјетета, али су их јаке морске струје спријечиле у томе, јер се дете на душеку удаљило од обале око три километра, ка Ади Бојани.

Како је за Портал РТЦГ казао Лукшић, хитном употребом специјалног спасилачког скутера УПСУЛ-а, Сијарић је за само неколико минута дошао до дјетета и евакуисао га, уз асистенцију Енеса Скендеровића који је крајњим снагама успио да доплива.

"На срећу, дјечак је спашен у посљедњим тренуцима, јер је постојала опасност да узбуркано море преврне душек и питање је да ли би спасиоци имали времена да реагују правовремено", саопштио је Лукшић. Каже да је сама акција спашавања трајала свега 15 минута од пријема позива. "Као пун погодак се показала анализа УПСУЛ да распореди један специјални скутер на Великој плажи, јер је већ десетак купача спашено сигурног утопљавања", закључио је Лукшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана