Драма у школи у Загребу: Ученик пријетио пиштољем

ГС
Драма у школи у Загребу: Ученик пријетио пиштољем

ЗАГРЕБ - Ученик једне загребачке основне школе упао је у просторије школе у послијеподневним сатима и пријетио ђацима пластичним пиштољем.

Како пише 24хр, ученик, за којег се вјерује да иде у 7. разред, ушао је у гардеробу у којој су се дјевојчице нижих разреда припремале за часове плеса, ваннаставну активност. Све се наводно десило почетком седмице.

Тада је пред 4-5 година млађим дјевојчицама извадио пиштољ и њиме се размахао извикујући пријетње престрављеним ученицама. Инцидент је трајао неколико минута док су му двојица другова, како се сазнаје од његових вршњака из исте школе, држала стражу на задњем улазу којим се улази до просторија свлачионица.

Након што су дјевојчице позвале одраслу особу, у школу је убрзо стигла полиција.

Радници надлежне полицијске станице прегледали су видео снимке како би идентификовали починиоца.

Како прича запослени школе, детаљно упознат с детаљима случаја, наводно су на кућну адресу дјечака и његових родитеља стигли полицајци и претресли дом породице.

Полиција је обавијестила школу како је малољетник пријетио и застрашивао лажним, пластичним пиштољем због чега је суспендован до даљњег.

Међутим, двојац који му је "чувао стражу", похађа редовну наставу због чега је велики дио ученика, посебно млађих, уплашен и збуњен.

Дјевојчицама које су претрпјеле стресни инцидент школа је понудила психолошку помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана