Драма у Бару се наставља: Наоружани мушкарац пријети бомбама са ексерима

Г.С.
Драма у Бару се наставља: Наоружани мушкарац пријети бомбама са ексерима

Бар - У Бару је у току "комплексна ситуација", како је то рекао министар полиције, јер један мушкарац пријети да ће активирати експлозив испред банке.

Како наводе црногосрки медији, ријеч је о мушкарцу Едину Бегзићу. Полиција је евакуисала дио улице у Бару јер је Бегзић каже да ће активирати експлозив испред НЛБ банке у том граду, саопштено је ЦдМ-у из полиције.

Бегзић је наоружан експлозивом, пиштољем, молотовљевим коктелима, а прије овог напада, он је оставио поруку на Јутјубу.

"Уколико је овај видео угледао свјетлост дана, то значи да сам успио у својој намјери да преузмем лоповске филијале НЛБ банке у Бару. Ова банка је уз помоћ државе и њених институција украла паре од поштеног јадног народа и радника фирме Приморка из Бара давне 2010. године. Ништа се не дешава по том питању", казао је он у видео поруци.

Он је замолио политичке странке и политичаре "да их оставе на миру" и да "не постижиу политичке поене на њима".

"Да сте радили свој посао, не бисмо били у позицији у којој јесмо", наводи се у поруци која траје нешто преко 25 минута.

"Имам велику намјеру да се борим до краја, са собом ћу имати маску за заштиту од сузавца и дима, панцир, пиштољ са мецима, молотовљеве коктеле и двије импровизоване експлозивне направе са даљинским управљаше,, да то кажем. На направама биће кесице са ексерима уколико дође до експлозије", казао је он у снимку.

Бегзић је навео да ће НЛБ банку држати под контролом све док та банка радницима Приморке не исплати новац који им дугује.

Потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу поручио је да ако пошаље приватно обезбјеђење, војску или полицију да "нападне раднике", да ће бити одговорни за "хаос који настане".

Секуловић каже и да не може да прогнозира како ће се ријешити ситуација која се тренутно дешава. Секуловић је на ванредној прес конференцији рекао да се нада најбољем исходу.

"Оно што примарно треба да се уради је разумијевање ситуације и без употребе средстава принуде додје до реакције ове особе. Послате су јединице које треба тамо да буду, тамо су људи који су компетентни да се носе са овом ситуацијом", казао је Секуловић, пренијели су подгорички медији.

Он није желио да одговори на питање да ли је мушкарац који се представља као Един Бегзић од раније познат полицији како се не би креирала негативна слика.

"Вијестима" је из Оперативно-комуникационог центра Управе полиције речено да је та особа претходно пословницу једне банке облијепила натписом "Вратите новац који сте украли од радника Приморке".

Припадници полиције тренутно преговарају са њим, а министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић казао је да је ситуација комплексна. "Тамо су лица која су компетентна да се носе са овом ситуацијом", навео је Секуловић.

У пословници нема ниједног службеника банке.

Бегзић је прије почетка радног времена пословнице на улазу поручио радницима "да се склоне" и да не улазе у своје радне просторијем јавља портал Ферал бар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана