Драма на лету: Путници из Лондона до Дубровника путовали скоро 24 сата

Avaz
Foto: British Airways

Око 150 путника компаније "British Airways" на лету БА 2832 путовало је скоро 24 сата из Лондона до Дубровника. Авион из Лондона требао је у недјељу у 21 сат и 25 минута слетјети у Дубровник, али према свједочењу путника, пилот се неколико пута покушао спустити на тамошњи аеродром, али му то није успјело.

Неуспјешно слијетање

Авион је наводно потом готово пола сата кружио изнад Дубровника покушавајући слетјети, али поново није успио иако су на дубровачки аеродром слијетали и с њега полијетали други авиони.

Након више неуспјешних покушаја слијетања пилот је обавијестио путнике како због јаког вјетра не може слетјети и да ће слетјети у Загреб. Додао је и како се нада да ће имати довољно горива да дођу до загребачког аеродрома, што је путнике додатно узнемирило, пише Јутарњи лист.

Њихови саговорници тврде како их на аеродрому нико није дочекао нити им објаснио што да раде и када би могли полетјети према Дубровнику те да су у то вријеме на аеродрому радили само аутомати.

Нова порука

У управи Међународне зрачне луке Загреб тврде другачије. За Јутарњи су поручили да су путнике на излазу из авиона дочекали запосленици аеродрома који су им уручили обавијест авиокомпаније да си сами пронађу смјештај, да ће им "British Airways" надокнадити трошкове те да су им запосленици организовали одлазак до таксија.

Путници из авиона, ипак, наводе да се хаос наставио и идући дан те да су тек данас пријеподне од British Airwaysа добили СМС да у Дубровник нису могли слетјети због лошег времена и да ће из Загреба полетјети у 13 сати и 30 минута, али да се ни то није остварило. 

Како тврде, неколико сати касније стигла им је нова порука у којој је писало да ће из Загреба полетјети у 15 сати и 30 минута, без објашњења зашто су у Загребу морали 16 сати чекати на полијетање према Дубровнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана