Драма на Јадрану: Покварио се трајект са 340 путника (ФОТО)

ГС
Foto: Јутарњи лист

СПЛИТ - Јадролинијин трајект "Оливер" тренутно плута у Корчуланском каналу са 340 путника, а компанија је објавила да је претрпио технички квар.

Трајект "Оливер" био је на путу према Велој Луци, а Јадролинија је "Далмацији Данас" рекла да је "Оливер" током тог путовања доживео два квара, тачније остао је без два мотора.

Брод је потпуно без функције.

Према страници "MarineTraffic", може се видети како је брод запео између Коручуле и Хвара, односно Виса и плута минималном брзином од 1,2 чвора.

"Слободна Далмација" пише како су им из Јадролиније потврдили да ће "Оливер" запловити тек помоћу тегљача.

"Јадролинија ради на довођењу реморкера. Брод се налази близу Вела Луке те ће се за обалом наставити рјешавање техничког проблема. Путницима се извињавамо на неугодностима и захваљујемо на разумијевању",  јавља Марија Запутовић Мавринац, портпаролка компаније.

Путници са којима је Слободна Далмација разговарала на трајекту су провели пет сати, дупло више него што траје путовање од Сплита до Веле Луке на Корчули.

"Прошли смо Хвар, нормална је била вожња, уобичајено трајект пун, и домаћих, а нарочито странаца, пуно гостију. Мотори су радили, и како сам читала књигу нисам ни схватила у једном тренутку како се не мичемо. Како у ствари плутамо!",  рекла је становница Веле Луке која је у 10.30 сати из Сплита кренула кући.

Путници су схватили да је "Оливер" у проблемима кад су уочили да је клима у салонима угашена. Када је постало вруће, отворили су и врата салона, увидевши како очито посада има проблем, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана