Драган Булајић из Загреба за „Глас Српске”: Било је страшно, људи су у паници трчали напоље

Милијана Латиновић
Драган Булајић из Загреба за „Глас Српске”: Било је страшно, људи су у паници трчали напоље

ЗАГРЕБ – Спремао сам се за посао када се све почело трести. Људи су у паници истрчавачли из станова, нажалост чуо сам да је једно дијете повријеђено, зграде и аутомобили су оштећени, сви смо напољу и чекамо.

Тим ријечима је Драган Булајић из Загреба за „Глас Српске” описао недаће које су јутрос око 6:25 часова задесиле становнике главног града Хрватске када се тло затресло на 5,3 степени по Рихтеру.

Након тог првог, услиједила су још два земљотреса у којима је, каже Булајић, причињена велика материјална штета.

-Центар града је најјаче погођен, много је оштећених зграда и полупаних аутомобила. Призори на улицама су узнемирујући. Људи у великим редовима чекају пред пекарама и бензинским пумпама – рекао је Булајић.

Додао је да је у тренутку земљотреса био у стану са супругом и сином на трећем спрату у загребачком насељу Пречко.

- Полупано нам је суђе, а комшиници која станује на 13. Спрату попуцали су зидови. Страх нас је да поново уђемо у станове. Сви смо напољу и чекамо. Трговине не раде, послодавац нас је послао кући с обзиром на тренутну ситуацију.  Ауди износе ствари из станова, ко колико може- испричао је Булајић и додао да Загрепчани стријепе шта ће се дешавати током дана, с обзиром на то да су сеизмолози најавили нова подрхтавања тла јер се тло након јутрошњег земљотреса смирује.

Булајић је испричао и да му телефон од јутрос непрестано звони, те да га зове породица из БиХ, као и пријатељи са свих страна да се распитају како су.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана