ДПС подржава мањинску владу, испуњен највећи дио захтјева

ГС
Foto: РТЦГ

ПОДГОРИЦА- Демократска партија социјалиста прихватила је да подржи мањинску владе Црне Горе будући да је испуњен највећи дио њених захтјева, саопштио је предсједник те странке Мило Ђукановић, након сједнице Главног одбора.

"ДПС се није бавио питањима партијске и персоналне партиципације у влади, већ приоритетним политикама и то у областима безбједности, економије, европских интеграција и здравства. На вечерашњој сједници усвојени су закључци о наведеним темама на којим ће ДПС инсистиртати у раду Владе", поручио је Ђукановић.

Он је казао да се ДПС потврдио као политичка и патриотска вертикала Црне Горе са јасном визијом будућности и капацитетима за њено остваривање.

"Великосрпски национализам није одустао од свог наума анексије Црне Горе, али је ДПС био прејак за њих. Најтврђа политичка баријере у насртајима на Црну Гору је био ДПС", казао је предсједник ДПС-а.

Поручио је да ће ДПС, након наредних парламентарних избора, заузети мјесто које јој припада.

Коментаришући тврдње Социјалдемократа да ће влада служити само за попуњавање функција и да нема подршку 49 посланика, Ђукановић је казао да ће нова влада послужити стабилизацији односа у држави.

"Тврдимо да то није оптималан одговор на потребе Црне Горе. Одговор на политичке проблеме може дати политичка влада. На нашу жалост, није постојао консензус за политичку владу, него само за мањинску", рекао је Ђукановић.

Коментаришући приједлог премијера у техничком мандату Здравка Кривокапића који је затражио од предсједавајућег парламенту Страхиње Булајића да закаже за 5.јун сједницу на којој би се бирала прелазна влада, он је подсјетио да је Кривокапић раније тврдио да је "неуставан избор било које владе до његове владе".

"Сада нам предлаже техничку владу која би се формирала 5. јуна, да би у међувремену још трошили наше драгоцјено вријеме и стрпљење црногорске јавности, али и да би трошили повјерење наших међународних партнера. Ја то сматрам само еклатантним доказом о апсолутној неодговорности Кривокапића и остатака његове Владе према националним интересима Црне Горе", навео је Ђукановић, преноси РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана