ДПС најавио иницијативу за смjену Мандића због истицања тробојке у свом кабинету

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Најутицајнија опозициона Демократска партија социјалиста (ДПС) најавила је данас подношење иницијативе за смjену предсjедника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића, чим процијене да постоји шанса за њену реализацију.

То је саопштио шеф Клуба посланика ДПС Црне Горе Андрија Николић и као разлог навео јучерашње истицање тробојке приликом пријема митрополита СПЦ Јоаникија у свом кабинету, чиме је, како тврди, Мандић показао да ради за интересе друге државе.

„Да је парламентарна већина поштовала закон, Андрија Мандић никад не би могао ни постати председник Скупштине Црне Горе, јер нема легално држављанство Црне Горе“, тврди Николић.

Николић тврди и да је Мандић већ, како наводи, у изборном штабу СНС-а у Београду након избора 17. децембра, показао да ради за интересе друге државе.

"Од дана ступања на високу државну дужност унижава Црну Гору, слика се као део изборног штаба политичке партије свог послодавца у другој држави, а јуче и истицањем ове заставе показује да он седи у Парламенту Црне Горе, али да тамо ради за интересе друге државе. Те Мандићеве парламентарне активности похвалио је и његов гост", навео је Николић.

За Николића нема, како каже, никакве дилеме да је незаконитим увођењем друге заставе у свој кабинет, поред државне, као и поруком да је црква створила Црну Гору, Мандић желио да претвори "храм црногорске демократије у бастион великосрпског национализма".

Николић сматра да је све поменуто довољан разлог да се затражи смјена Мандића и да за то гласају и они који су га изабрали. 

"Ми ћемо ту иницијативу поднети, веома брзо, у тренутку када проценимо да постоји шанса за њену реализацију", навео је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана