ДПС Мила Ђукановића тражи тестирање свештенства СПЦ у Црној Гори

Танјуг
ДПС Мила Ђукановића тражи тестирање свештенства СПЦ у Црној Гори

ПОДГОРИЦА- Опозициона Демократска партија социјалиста (ДПС) позвала је црногорски Институт за јавно здравље (ИЈЗ) да тестира свештенство Српске православне цркве (СПЦ) на вирус корона.

ДПС је захтјев упутила због, како се наводи, "конфузије која се створила у јавности и опречних информација у вези са здрављем митрополита Амфилохија, а имајући у виду опасност од ширења вируса корона и угрожавања здравља грађана".

- Позивамо Институт за јавно здравље да поступа једнако према свим грађанима, па и према свештенству СПЦ, и тестира све оне на које се сумња да су носиоци вируса ЦоВид-19 укључујући и митрополита - наводи се у саопштењу странке предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Осим због обавезе једнаког третмана према свима, тестирање је, тврде, "посебно важно и због чињенице да су информације које су се појавиле у јавности - да су неки свештеници заражени вирусом, а да се и поред тога не налазе у изолацији већ остварују контакте са вјерницима - узнемириле грађане".

- Такође, с обзиром на то да се ради о опасном и смртоносном вирусу, очекујемо да ће се и свештенство држати хришћанског и моралног начела које налаже љубав и одговорност према ближњима, као и досљедно примењивати правило чојства које подразумијева чување другог од себе - наводе из ДПС-а, пренио је портал РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана