ДП Мандић: Спремни смо за озбиљан и поштен договор

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је, после консултација код премијер Здравка Кривокапића о реконструкцији владе, да су спремни на договор који ће, како је рекао, задовољити све партије парламентарне већине и да то буде на корист грађана.

Састанком Мандића и Милана Кнежевића, предсjедника ДНП, чије странке су уједињење у Демократског фронту, са премијером, отпочеле су консутације о реконструкцији владе с циљем превазилажења вишемјесечне политичке кризе у Црној Гори.

Како преносе подгоричке Вијести, Мандић је рекао да су се Кнежевић и он „углавном сложили, али и закључили да тешко сада могу дефинисати неку позицију док се не заврше разговори са свим представницима већине“.

„Ми смо спремни за озбиљан и поштен договор и након тога ћемо имати одговоран и храбар однос према збиљи која није нимало једноставна“, казао је Мандић.

Планирано је да се Кривокапић данас сретне и са лидером СНП-а Владимиром Јоковићем, затим шефом клуба Покрета за промјене Бранком Радуловићем, лидерима Праве, Радничке и Уједињене Црне Горе Марком Милачићем, Максимом Вучинићем и Гораном Даниловићем.

Сви они чинили су коалицију „За будућност Црне Горе” чији је премијер био носилац листе на парламентарним изборима, у августу прошле године.

За суботу је планиран разговор премијера са лидерима Демократа Алексом Бечићем и Грађанског покрета УРА Дританом Абазовићем.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана