Доживотна робија за троструко убиство у скопском ресторану

Агенције
Доживотна робија за троструко убиство у скопском ресторану

Скопље - Кривични суд у Скопљу потврдио је првостпену пресуду којом је Тони Денковски (49) из тог града осуђен на доживотну робију због троструког убиства у скопском ресторану “Биг фиш” у септембру 2010. године, преносе агенције.

Денковски је пред судским вијећем изјавио да жали због тога што се догодило, да су Влатко Андреевски и Владо Милошев невине жртве и да није намјеравао да их убије.

Он је изразио жаљене и због убиства Јордана Јорданова – Ркула из Велеса, кога је убио због пријетњи да ће му ликвидирати породицу.

Адвокати Денковског најавили су жалбу на пресуду уз образложење да суд није поштовао примједбе на које је указао Апелациони суд приликом укидања првостепене пресуде и враћање предмета на поновно суђење.

Крвопролиће које се догодило почетком септембра 2010. године у Скопљу потресло је Македонију.

Денковски је тада утрчао у кафић “Биг фиш” у скопском кварту Аеродром наоружан “калашњиковим” и испалио око стотину метака у тројицу убијених.

Бацио је оружје, а затим се сам пријавио полицији.

Органима реда рекао је да су мотив напада нерашчишћени дужничко-повјерилачки односи.

Циљ напада био је Јордан Јорданов - Ркула са полицијским досијеом, коме је на десетине бизнисмена из Скопља и Велеса дуговало огромне суме новца.

Један од убијених Владо Милошев био је запослен у сектору обезбјеђења македонског Министарства унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана