Достављени контејнери за породице у Лушчанима

Срна
Достављени контејнери за породице у Лушчанима

ПЕТРИЊА - Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ Милорад Пуповац данас је доставио контејнере у потресу настрадалим банијским породицама Врањанин, Поповић и Кривокућа у селу Лушчани код Петриње.

СНВ је заједно са Српском православном црквом наручио 72 контејнера, од којих је један број већ испоручен, а до краја седмице очекује се испорука и осталих.

Будући да дио контејнера стиже из Србије и из БиХ, правна служба СНВ-а, уз помоћ и подршку потпредсједника Владе Хрватске Бориса Милошевића олакшава и убрзава процедуру транспорта контејнера преко границе, у складу са свим законским прописима, преноси портал “Банијаонлајн”.

Након што је 29. децембра, послије земљотреса, СНВ покренуо хуманитарну акцију помоћи разореном подручју Сисачко-мославачке жупаније, названу “Банија је наша кућа”, путем које се прикупљају средства на посебан жиро-рачун, у четвртак, 31. децембра, подијељено је првих 10 контејнера у селима Мајске пољане, Кнезовљани, Горњој Бачуги, Доњем Класнићу, Моштаници и граду Глини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана