Домовински покрет без објашњања о томе како је „идеологија“ постала „идеологодија”

Tанјуг
Foto: Dnevnik.hr

ЗАГРЕБ - Јосип Дабро, генерални секретар десно оријентисаног Домовинског покрета, коалиционог партнера у Влади ХДЗ-а Андрије Пленковића, није имао одговор на питање како се ДП-у поткрала грешка на плакатима за европске изборе, на којима умјесто „идеологија“ пише „идеологодија”.  

Дабро је новинаре упутио да питају оне који су лијепили плакате јер он као генерални секретар не стиже да се бави оперативним стварима.  

О кривичној пријави коју је ДП својевремено поднио против премијера Андреја Пленковића, у ДП-у не намеравају да сазову састанак, рекао је Дабро, пренијели су хрватски медији.  

Тврди да се коалициони састанци партнера у власти одржавају, само што, како је рекао, новинари то не знају.  

Домовински покрет је у изборној кампањи уочи априлских парламентарних избора тврдио да ни по коју цену неће ићи у власт са Пленковићевим ХДЗ-ом. 

Након избора, будући да су постали трећа политичка снага у Хрватској, Домовински покрет, састављен углавном од бивших незадовољних ХДЗ-оваца, се предомислио, а Пленковић поклекао.  

Наиме, један од кључних услова Пленковићу за формирање коалиционе владе био је да Самостална демократска српска странка (СДС С) Милорада Пуповца не буде дио те власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана