Домазет Србима пријети Олујом 2

Агенције
Домазет Србима пријети Олујом 2

Загреб - У Хрватској све чешће призивају "Олују 2", којом би се дефинитивно и за сва времена скинуло са дневног реда "српско питање", а заговорник таквих идеја је адмирал у пензији Давор Домазет Лошо, бивши војни обавјештајац и човјек који је командовао акцијом у Медачком џепу 1993. године, када су хрватске снаге масакрирале више стотина српских цивила и заробљеника и са земљом сравниле више села, објавили су српски медији.

Ставове адмирала френетичним аплаузима поздравило је више од хиљаду људи на скупу у једној загребачкој хали, а међу учесницима је био и Милан Бандић, загребачки градоначелник. У платформи за овај скуп Домазет је потребу за "Олујом 2" оправдао тврдњом да је "Хрватска данас у тежој ситуацији него 1991. године", а за такво стање криви су Срби и Србија.

"И ћирилица је, у том контексту, оружје против Хрватске", а Домовински штаб, на чијем је челу, "одговориће на то Олујом 2", истакао је Домазет.

Нико од хрватских званичника није се, барем за сада, оградио од ратоборних изјава адмирала, а хрватско правосуђе годинама игнорише чињеницу да је дотични командовао акцијом у Медачком џепу 1993. године.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана