Долази струја у српска повратничка села у Хрватској?

Срна
Долази струја у српска повратничка села у Хрватској?

Загреб - Премијер Хрватске Андреј Пленковић рекао је данас да ће задужити Министарство регионалног развоја и "Хрватску електропривреду" у вези са електрификацијом 83 повратничка српска села.

Пленковић је на сједници Хрватског сабора обећао да ће се побринути да надлежни тај проблем одмах почну рјешавати како би се обезбиједио одржив и нормалан живот повратника.


Хрватски премијер рекао је ово на актуелном часу у Хрватском сабору одговарајући на питање посланика Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповца.

Пленковић се сагласио са Пуповцем да је процес електрификације до сада ишао преспоро и да је тиме дио хрватских држављана доведен у неједнак положај.

На актуелном часу друге сједнице Хрватског сабора у новом сазиву, питања Пленковићу и министрима поставиће укупно 41 посланик.

Хрватски сабор би требало да усвоји буџет за идућу годину и ребаланс овогодишњег буџета, као и пакет од 15 закона у оквиру пореске реформе, која ће се примјењивати од почетка наредне године, преносе хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана