Доктор пријети Станимировићу и Пуповцу

Новости
Доктор пријети Станимировићу и Пуповцу

Доктор Опште болнице у Вуковару Владимир Хорватић упутио је претње предсједнику и поптредсједнику Српске демократске самосталне странке.

Хорватић је претење Војиславу Станимировићу, предсједнику СДСС-а и Милораду Пуповцу, потпредсједнику те странке упутио преко свог Фејсбук налога.

"Маку ти јебем четничку, и уста крвава, ти ћеш ми одлучивати о мандатима у хрватски сабор, а ликовао си 19.11.1991. године о паду ‘посљедњег усташког бастиона’, Болнице Вуковар, из које сте поклали… И сад ћеш ми ти, СДСС и ваш подмладак СДП, одлучивати о Хрватској. Вани сам кукавица, ал дођи ми у Болницу Вуковар данас, да ти се крви напијем из три прста, сдповска четничка. Ово није пријетња, него твоја пресуда!", написао је Хорватић.

Како је потврдио у разговору за "Новости", Станимировић је ове претње пријавио Полицијској управи вуковарско-сријемској, Општој болници у Вуковару, Хрватској лекарској комори и Министарству здравља.

"Владимир Хорватић ми је упутио озбиљну претњу због мог политичког деловања као председника СДСС-а, у вези састављања Владе РХ и формирања парламентарне већине. Исто тако, неутемељено ме оптужио, без доказа, за мој ранији рад у болници Вуковар у време рата, а те околности су више пута провераване и испитиване од стране ДОРХ-а те није утврђено да постоје било какви елементи моје казнене одговорности", рекао је Станимировић.

Он је додао да је наведени текст пун говора мржње и распиривања националне нетрпељивости, ширења страха, нетолеранције и подстицања других на исто према њему, али се наведене пријетње рефлектују и на српску заједницу,

Станимировић је рекао и да су овакве и сличне претње у посљедње три године све учесталије.

Како каже, оне су посебно присутне у локалним медијима као што су Славонска и Винковачка телевизија. Најчешће је ријеч о емисијама у које се јављају гледаоци.

"Претње бих могао пријављивати скоро сваки дан. Уколико такве случајеве и пријавимо, обично не добијемо повратну информацију о могућем покретању поступка", каже Станимировић и додаје да је Хорватићева претња посебно забрињавајућа будући да је ријеч о љекару запосленом у вуковарској Општој болници.

"То значи да код њега у болницу долазе и локални Срби, који због свега осећају страх. Вуковар је мали град, па се све чује и зна", закључује Станимировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана