Договорена власт у Подгорици: ПЕС-у 15 функција, ДФ-у 17, Демократама 10...

Танјуг
Договорена власт у Подгорици: ПЕС-у 15 функција, ДФ-у 17, Демократама 10...

ПОДГОРИЦА- Шест и по мјесеци од локалних избора у Црној Гори, договорена је власт у Подгорици, а према договору Покрету Европа сад припало је 15 функција, ДФ-у 17, Демократама 10 и Покрету УРА шест.

Власт у Главном граду Црне Горе договорена је касно синоћ расподелом функција између конституената Покрета Европа сад, Демократски фронт, Демократе и Покрета УРА.

У Скупштини Главног града у току је пауза од пола сата како би се одборници упознали са формалном кандидатуром Јелене Боровинић Бојовић, која ће водити законодавни дом.         

Према сазнањима портала подгоричког Дана поједини ресори су подељени. Покрету Европа сад припале су функције потпредсједник Скупштине Главног града, главни градски архитекта, главни администратор, Служба за јавне набавке, Служба за унутрашњу ревизију, Чистоћа, Комуналне услуге, Паркинг сервис, Секретаријат за финансије, Секретаријат за подршку бизнис заједници, Управа локалних јавних прихода, Служба заштите и спасавања, Градско позориште и Дневни центар.

Демократском фронту припало је Путеви, Агенција за изградњу и развој Подгорице, Тржнице и пијаце, Секретаријат за социјално старање, Спортски објекти, Дирекција за имовину, Секретаријат за планирање простора, Туристичка организација Подгорица, Комунална полиција, Дјечји савез, Библиотека "Радосав Љумовић", Грађански биро, Центар за рехабилитацију и ресоцијализацију "Какарицка гора", Служба за међународне односе, Служба за односе са јавношћу, секретар Скупштине Главног града и Секретаријат за комуналне послове.

Расподјелом Демократе су добиле менаџера града, Службу за заједничке послове, Службу за подршку пољопривреди, Водовод и канализацију, Погребне услуге, Секретаријат за локалну самоуправу, Секретаријат за саобраћај, Управу за заштиту имовинско правних интереса и Комуналну инспекцију.

          Покрету УРА припало је Зеленило, Агенција за становање, Агенција за управљање заштићеним подручјима, Секретаријат за културу и спорт, Музеји и галерије и КИЦ "Будо Томовић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана