„Доћићу у затвор чим будем боље": Брат хрватске политичарке нашао уточиште у БиХ

ГС
„Доћићу у затвор чим будем боље": Брат хрватске политичарке нашао уточиште у БиХ

СЛАВОНСКИ БРОД - Томислав Опачак, брат саборске заступнице Марине Опачак Билић и славонски предузетник, добио је 8. јануара рјешење да се мора јавити у пожешки затвор, гдје је требао одробијати пет мјесеци због почињења кривичног дјела изнуде и пријетње, али како сазнаје 24сата недоступан је хрватским властима.

Како сазнаје поменути портал, на Жупанијски суд у Славонском Броду 9. јануара је стигла обавијест како се осуђени Томислав Опачак није јавио у затвор на извршење казне затвора од пет мјесеци. Укупна казна је осам мјесеци, али три мјесеца је раније одлежао, преносе Независне.

Два дана касније издат је налог за привођење Опачка, који, како су потврдили с бродског Жупанијског суда, није проведен.

"Након извршене теренске провјере у више наврата, дјелатници полиције нису пронашли осуђеника адресу пребивалишта", рекли су из суда.

Новинари су успјели да ступите у контакт с Опачаком који је рекао да се налази на опоравку операције тумора у Босни и Херцеговини.

"Поднио сам захтјев за одгоду и чекам одговор славонскобродског Суда. Тренутно сам на рехабилитацији, чим будем физички спреман јавићу се у затвор", рекао нам је Опачак.

Додао је и како дјело које му се ставља на терет није починио, али и да ће затворску казну одрадити.

"Доћићу у затвор чим будем боље", закључио је Опачак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана