"Добродошли у трећу Југославију": Ружни коментари хрватских политичара на посјету студената из Загреба Београду

ГС
"Добродошли у трећу Југославију": Ружни коментари хрватских политичара на посјету студената из Загреба Београду

Студентски збор Правног факултета Свеучилишта у Загребу обавијестио је студенте да организује путовање у Београд, што је изазвало негативне реакције појединих политичара. Бивши саборски посланик Жељко Гласновић, који се недавно учланио у Хрватску странку права (ХСП), пожалио се на Фацебооку.

“Студентски збор Правног факултета Свеучилишта у Загребу организује студијско путовање у Кућу цвијећа у Београду. Након тога имају сусрет са студентима Београдског Правног факултета гдје је студирао ратни злочинац и сарадник УДБ-е Војислав Шешељ. Да ли је предсједник студентског збора, Лука Павлишић, члан ХДЗ-а? Добро дошли у трећу Југославију”, поручио је Гласновић на свом Фацебоок профилу.

У коментарима испод објаве јавио се и Стево Цулеј, такође бивши хрватски саборски заступник.

“Надам се да их покољу ко свиње”, написао је Цулеј, преноси Индеx.хр.

Додају да су контактирали Цулеја како би објаснио свој коментар, али наводе да се он понашао крајње бизарно.

“Овдје телефонска секретарица. Овај разговор се снима. Лаку ноћ”, рекао је послије 20 секунди ћутања. Међутим, након неког времена назвао је он нас, казавши да му је “секретарица рекла да га је неко звао”, преноси Индеx.

“Ово је удбашко-масонско-сорошевска подвала мом дјелу. Ја сам један од највећих миротвораца који су ходали сабором”, рекао је оно коментару испод Гласновићеве објаве. Прозвао је “сорошевце и можемовце” који “трују нашу Хрватску”.

Иначе, студенти би у Београду требали посјетити Правни факултет, Скадарлију, Кућу цвијећа, Нови Београд, Трг Славија, Храм Светога Саве и Калемегдан. Цијена путовања од 150 евра укључује смјештај у хотелу, а број мјеста је ограничен на 500 студената.

И Студентски збор Правног факултета коментарисао је негативне реакције на путовање.

“Овим путем Вам се обраћамо због разних медијских те на концу и самих ‘политичких’ уплитања везано за наше студијско путовање у Београд.

“Наиме, недавно је пласирана објава која је добила довољно пажње како би и медији реаговали на овако “скандалозан” пројект хрватске младежи у којему би студенти Правног факултета у Загребу посјетили колеге студенте с Правног факултета у Београду. Напомињемо, студијско путовање замишљено је као институционална посјета с едукативним карактером који организује Студентски збор Правног факултета у Загребу на своју руку у сврху јачег повезивања студената сродних факултета. Истичемо да је исто путовање и посјета већ била успјешно одржана прије четири године те се само наставља у сврху ‘његовања’ односа двају факултета”, навели су.

“Нећемо се срамити било чега што се традиционално организује, а баш се, гле чуда, у овом тренутку (пред изборе) окреће оштрица према нама те смо подвргнути пријетњама, притисцима и линчу због нечега што би у сувременом демократском друштву требало бити нормално”, навели су између осталог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана