Добро се припремити за донаторску конференцију

Срна
Добро се припремити за донаторску конференцију

Београд - Амбасадор БиХ у Београду Ранко Шкрбић рекао је да је са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем разговарао о припреми донаторске конференције у Бриселу у јулу, на којој би требало да буду прикупљена средства за санацију штете од катастрофалних поплава у Србији и БиХ.

"Веома је важно да и Србија и БиХ буду добро приремљене како би прикупили што више донаторских средстава за санирање катастрофалних посљедица поплава у Србији и БиХ, односно Републици Српској", рекао је Шкрбић новинарима у Београду након састанка са Дачићем.

Шкрбић је истакао да су односи БиХ и Србије традицонално добри и да се остварују на неколико различитих начина.

"Ти односи су веома добри, вишеструки и остварују се не само на нивоу Србија-БиХ, већ и кроз узајамни систем специјалних и паралелних веза са Републиком Српском", нагласио је Шкрбић.

Он је додао да се данас састао и са министром за рад, борачка питања и социјалну политику Србије Александром Вулином са којим је размијенио искуства у вези са социјалном заштитом.

Шкрбић, који је био и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, рекао је да је Вулин показао интересовање да нека од искустава Српске у области социјалне заштите примијени и у Србији.

Он је истакао да ће сарадња у тој области бити настављена, те напоменуо да постоје отворена питања у области пензионог система на чијем рјешавању се ради.

Шкрбић је закључио да су та питања дио свакодневног живота и да ће се Амбасада БиХ трудити да буде на услузи гарађинама и помогне им у рјешавању појединачних проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана