Ђуровић: Одлука о рушењу нелегалних објеката Ђукановића законита

Танјуг
Ђуровић: Одлука о рушењу нелегалних објеката Ђукановића законита

ПОДГОРИЦА - Црногорска министарка екологије, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић изјавила је да је одлука о рушењу нелегалних објеката у власништву одлазећег предсједника Мила Ђукановића у Никшићу апсолутно у складу са законом и да се објекти могу законито срушити.

Ђукановићев адвокат Неда Ивовић раније је казала да одлука Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, којом се налаже рушење нелегалних објеката у власништву породице Ђукановић „представља очигледно правно насиље и безобзирно игнорисање релевантних прописа, као и егзактних и лако провјерљивих чињеница“.

Новаковић Ђуровић је за "Вијести" казала да је 29. марта "на објекту залијепљен позив странци да ће 31. марта бити извршен инспекцијски надзор”.

Каже и да је власник објекта могао да се појави и да евентуално да коментаре.

Она је оцијенила да је рушење објеката "апсолутно у складу са законом" и да је инспектор самосталан у свом одлучивању када има правни основ, јер су, како додаје, објекти подигнути супротно планској документацији, преноси РТЦГ.

-Доказ да се инспектор искључиво водио својим надлежностима на том простору је да осим ових објеката имате и помоћне објекте, за које ми немамо надлежност да их контролишемо. Инспектор је обијавестио Општину Никшић која је надлежна за те објекте - закључила је Новаковић Ђуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана