Ђуровић: Абазовић од Србије тражио увоз уља,пшенице,брашна

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић комуницирао је са надлежним органима у Србији и тражио да се ових даа дозволи увоз седам милиона литара уља, 18.000 тона брашна и 4.000 тона пшенице, изјавио је потпредсједник ГП УРА, Горан Ђуровић.

“Морамо комуницирати са тржиштима од којих можемо да увеземо основне животне намирнице у Црну Гору.

Потпредсjедник Владе комуницирао је са надлежним органима у Србији и тражио да се дозволи увоз седам милиона литара уља, 18.000 тона брашна и 4.000 тона пшенице ових дана”, рекао је Ђуровић синоћ у емисији Рефлектор на ТВ Вијести.

Ђуровић је казао да Црна Гора мора бити одговорна и наћи решење због ситуације узроковане агресијом Русије. Министар економског развоја, Јаков Милатовић је питао Ђуровића “како је Абазовић комуницирао и ко му је дао налог”, преноси ЦдМ. “Зашто треба налог да се спаси држава.

Ради се озбиљно на томе да се обезбеде основне животне намирнице”, навео је Ђуровић. Казао је да се нада да ће надлежни органи у Србији “одблокирати те количине и да ћемо имати одређене залихе за наредни период”.

“Нема панике, грађани Црне Горе су у претходним годинама издржали све и свашта. Не треба дизати панику, наћи ће се механизам да се животне намирнице обезбеде у довољној количини”, поручио је Ђуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана