Ђукановићеву сестру душа боли због “Телекома”

Агенције
Ђукановићеву сестру душа боли због “Телекома”

Подгорица - Подгорички адвокат Ана Коларевић тражи на суду 100.000 евра од листова “Дан” и “Вијести” због текстова о сумњивој продаји “Телекома”, преносе агенције.

Коларевић, сестра мандатара за састав нове црногорске Владе Мила Ћукановића навела је у тужби да су ти медији у дужем периоду објављивали њене фотографије и текстове са сензационалистичким насловима у циљу дискредитације, и тражи одштету због претпљених душевних болова.

Тужбама су обухваћени текстови у којима се наводе извјештаји америчких истражних органа да је “Мађар телеком”, приликом куповине црногорског “Телекома”, подмитио више званичника из Црне Горе са укупно 7,35 милиона евра.

Коларевићева је у тужби навела да су је “Дан” и “Вијести” злонамјерно у континуитету доводили у везу с корупцијом у приватизацији “Телекома”, пласирајући информације као тачне и истините, без претходне провјере.

Она је, како преносе подгорички медији, навела да су текстови написани супротно новинарском кодексу, као и да је жеља за већим тиражом и нападима на њена лична права била већа од жеље за утврђивањем и објављивањем истине.

Тужба је подгоричком Основном суду предата 9. новембра, истог дана када је предсједник Филип Вујановић предложио Ђукановића за мандатара.

Директор “Вијести” Жељко Ивановић казао је да тужбу види као најаву да ће Ђукановић наставити политику прогона независних медија.

Замјеник главног и одговорног уредника “Дана” Никола Марковић сматра да тужба показује да се режим Ђукановића “урушава”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана