Ђукановић жени сина на Светом Стефану

Агенције
Ђукановић жени сина на Светом Стефану

Подгорица - Блажо Ђукановић, син предсједника државе и Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, заказао је вјенчање за 21. септембар у хотелском комплексу “Свети Стефан”.

Више извора потврдило је подгоричким “Вијестима” да Ђукановићи припремају гала вјенчање свом сину јединцу. Млађи Ђукановић наводно намјерава да се ожени у стољећном Милочерском парку, којим управља компанија “Adriatic Properties” грчког бизнисмена Петроса Статиса, блиског пријатеља црногорског шефа државе.

О детаљима свадбеног весеља мало се зна, између осталог и ко ће од музичких звијезда увесељавати званице, међу којима се очекују људи из политичког врха државе, бизнисмени, представници културног и јавног живота.

Блажо се годинама успјешно бави бизнисом у сектору енергетике и његове двије компаније имају милионске профите. Тридесетједногодишњи Ђукановић ушао је и у бизнис изградње мини-хироелектрана и на водотоцима на подручју колашинске општине започео је изградњу двију централа. У томе је имао подршку стрица - банкара Аца Ђукановића, али и оца док је обављао функцију премијера.

Први рекет свијета Новак Ђоковић прије пет година је стао на луди камен у Милочерском парку, када је јулу организовао вјенчање са дугогодишњом изабраницом Јеленом Ристић.

И одбјегли шеф будванске криминалне групе, некадашњи други човјек државе и ДПС-а, Светозар Маровић, организовао је вјенчање за свог сина 2009. у луксузном “Сплендиду”.

Да је свадба била берићетна откривено је за вријеме суђења у оквиру процеса одузимања имовине млађег Маровића. Милош, који се вјенчао са Тамаром Поповић, тврдио је преко својих заступника да је од свадбе зарадио 150 хиљада евра.

Пет година касније, у истом хотелу Светозар Маровић је приредио ништа мање гламурозно вјенчање за своју кћерку, тадашњу менаџерку општине Будва Милену Маровић, која је “да” изговорила тадашњем градоначелнику Цетиња, а садашњем министру културе Александру Богдановићу.

Гламурозна вјенчања у “Сплендиду” организовао је и Брано Мићуновић, у марту 2015. када се вјенчала кћерка Андреа пред неколико стотина званица са Милошем Кустудићем. Двије године касније, у новембру 2017, Мићуновић је оженио и сина Ђорђа.

 

Грчки бизнисмен

Серију гламурозних вјенчања у Црној Гори практично је отворио грчки бизнисмен Статис.

Он је 2007. у новоотвореном “Сплендиду” за неколико стотина званица приредио спектакуларно весеље, којем је присуствовао и Мило Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана