Ђукановић: За Црну Гору најбољи нови избори

Танјуг
Ђукановић: За Црну Гору најбољи нови избори

ПРАГ - Црногорски предсједник Мило Ђукановић изјавио је данас у Прагу да је најреалније да Црна Гора крене у организацију ванредних парламентарнх избора и додао да је тешко предвидјети до чега ће довести преговори парлментарне већине.

"Црној Гори је хитно потребна одговорна политичка влада. Озбиљна штета је нанијета током претходне двије године држави и сада је потребно санирати те проблеме и добити добру управу над Црном Гором", рекао је Ђукановић.

Он тврди да у парламенту не постоји расположење за формирање нове владе и да је реалније да се иде у организацију избора да се дође до одговорне владе.

"Вјерујем у тај сценарио, претходан период није отрезнио лидре партија да се посвете националним интересима", казао је Ђукановић одговарајући на питања новинара, пренијела је подгоричка Побједа.

Ђукановић има уставни рок да до 19. септембра предложи новог мандатара, а стара парламентарна већина, коју чине странке побједнице на августовским изборима 2020., још немају договор о формирању нове владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана