Ђукановић увјерен у формирање стабилне владе, након избора

Танјуг
Ђукановић увјерен у формирање стабилне владе, након избора

ПОДГОРИЦА- Црногорски предсједник Мило Ђукановић изразио је данас уверење у скоро формирање стабилне политичке владе након избора, која ће, како је казао, бити у стању да брзо ухвати копчу са развојним приоритетима Црне Горе у ранијем периоду, што ће отворити простор и за нове инвестиционе пројекте.

Ђукановић је то казао на састанку са амбасадором Израела у Црној Гори Јахелом Виланом, те изразио очекивање да ће наредни период донијети наставак плодне сарадње између две земље, о чему сведочи и вечерашње званично представљање израелске компаније БИГ и њен улазак на црногорско тржиште.

"Ова значајна инвестиција најављује период плодне економске сарадње две државе, ослоњене на квалитетне политичке односе које је у протеклом периоду карактерисао фреквентан дијалог на највишем политичком нивоу", оцијенио је Ђукановић.

Како је саопштено из Ђукановићевог кабинета, предсједник је истакао да две државе поред добре сарадње у области одбране, безбедности и интезивираног почетка туристичке размене, на темељима лидерских искустава Израела имају добру перспективу и у области технолошких стартуп-ова, зелене економије, енергетике, производње хране.

"Уз то постоје значајне могућности да се кроз унапређење сарадње у туризму израелским инвеститорима додатно приближе потенцијали Црне Горе", наводи се у саопштењу.

Ђукановић је поручио да дјеловање Јеврејске заједнице у Црној Гори представља веома важан мост између две земље доприносећи мултикултуралном и мултивјерском богатству Црне Горе.

Вилан је изразио задовољство што је у Црној Гори поводом догађаја који организује израелска компанија БИГ.

"Високо цијенећи односе између двије земље посебно је указао на бенефите растуће туристичке размене и као прилике за ширење информација о потенцијалима Црне Горе као инвестиционе дестинације", рекао је.

Уз оцијену да ће и инвестиција компаније БИГ бити важан покретач тог процеса, сагласио се са пројекцијама унапређења сарадње у областима производње хране, обновљивим изворима енергије и информационим технологијама.

У контексту актуелних сајбер напада у Црној Гори и подршке коју Израел у том домену пружа нагласио је спремност за даљом сарадњом, али и заједничким превентивним радом у том домену.

Вилан је, кажу, изразио очекивање у превазилажење политичких нестабилности у обе државе како би се створили услови за реализацију важних инвестиција.

“Надам се да ћу у наредним мјесецима, када се успостави политичка стабилност бити у прилици да донесем и конкретне пројекте", казао је амбасадор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана