Ђукановић сутра о афери Снимак

Танјуг
Ђукановић сутра о афери Снимак

Подгорица - Анкетни одбор Скупштине Црне Горе за расветљавање афере “Снимак” требало би сутра да саслуша предсједника ДПС и црногорског премијера Мила Ђукановића.

Афера “Снимак” у вези је са објављивањем аудио снимака са сједница органа Демократске партије социјалиста, на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно о запошљавању по партијској припадности уочи прошлогодишњих парламентарних избора.

Ђукановић је раније казао да је афера „Снимак” плод опозиционе манипулације, како би остварила бољи резултат на изборима у тој држави.

- Афера „Снимак“ је продукт типично балканске политичке илузије да се до изборног успјеха може доћи манипулацијама, манирима слабића свјесног да није у стању да се бирачима представи новим квалитетом, па стога опредјељеног да свој хендикеп покуша надомјестити дискредитовањем политичке конкуренције, навео је он.

Анкетни одбор до сада је саслушао више функционере ДПС-а и сви су негирали наводе да је при запошљавању било фаворизавања чланова те партије.

Одлуком о формирању Анкетрног одбора је предвиђено да на челу тог тијела буде представник опозиције, односно Коча Павловић из Демократског фронта.

Према одлуци о формирању, Анкетни одбор треба да до краја јула заврши парламентарну истрагу о афери “Снимак”.

Замјеник врховног државног тужиоца Црне Горе Веселин Вучковић саопштио је раније да је покренут и истражни поступак у вези афере “Снимак”, додајући да испитивање тог случаја неће трајати у недоглед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана