Ђукановић снажно подржао чланство Приштине у међународним организацијама

Танјуг
Ђукановић снажно подржао чланство Приштине у међународним организацијама

ПОДГОРИЦА- Одлазећи предсједник Мило Ђукановић изјавио је данас у Подгорици да Црна Гора "снажно подржава" и да има пуно разумијевање за амбиције Приштине да тзв. Косово постане члан Савјета Европе, Партнерства за мир и добије статус кандидата за ЕУ.

Ђукановић је на заједничкој конференцији за новинаре са предсједницом тзв. Косова Вјосом Османи рекао да је однос "двију земаља" садржајан и пријатељски.

"Остаје нам да радимо на уставној видљивости и легитимиацији црногорске мањине на Косову. Разговарали смо о могућностима за унапређење економске сарадње. Поновили смо посвећеност да унапређујемо саобраћајну инфраструктуру”, казао је Ђукановић новинарима у Вили Горица.

Рекао је да Црна Гора с пажњом прати све што се догађа у дијалогу Београда и Приштине.

“Увјерени смо да може доћи до одрживог споразума. Са решавањем тог питања битно би била ријешена стабилност овог региона”, рекао је Ђукановић.

Навео је да у подршци Црне Гори Приштини нема закулисних мисли и додао да ће регион бити стабилнији када буде интегрисан у евроатланске структуре.

"Када подршка долази из региона она је најважнија. Немојте сумњати у нашу подршку и значај те подршке. Црна Гора је остварила много већи значај и кредибилитет у међународној заједници у односу на њену величину. У посљедње двије године лутања не вјерујем да смо изгубили тај кредибилитет”, рекао је Ђукановић, пренио је подгорички портал ЦдМ.

Очекује, казао је, да ће кроз консолидацију власти кроз предстојеће председничке, и нада се и парламентарне изборе, бити створени још бољи услови са пуну посвећеност сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана