Ђукановић признао да на 90 одсто нема већину

Танјуг
Ђукановић признао да на 90 одсто нема већину

ПОДГОРИЦА - Лидер ДПС-а Мило Ђукановић обратио се грађанима нешто иза поноћи и саопштио да су прелиминарнии резултати парламентарних избора, на основу 90 одсто пребројаних гласова, показали да та странка има 30 мандата, а са традиционалним партнерима - 40, један мање од потребних за тијесну већину.

Он, међутим, поручује да “борба за већину још траје”, иако је, мимо броја мандата, јасно, по оцијени посматрача, да је на корак од пораза и кохабитације, упркос томе што, како каже, ДПС појединачно остаје најјача партија у Црној Гори.

На основу 145. 000 пребројаних гласова ДПС је освојио 30 мандата у Скупштини Црне Горе, рекао је укановић и додао да са традиционалним партнерима имају 40 мандата.

Додао је да резултати још увијек пристижу и да је у овом тренутку тешко рећи шта је потпуно поуздана информација.

“Дакле, борба за већину посланичких мјеста још увијек траје. Сачекаћемо и званичне резултате ДИК и видјети шта је наш коначни учинак”, рекао је Ђукановић.

Истакао је, међутим, да ако се утврди да резултати покажу да неке друге партије имају већу подршку, ДПС ће то испоштовати.

“Респектоваћемо све резултате, али ћемо сачекати званичне резултате ДИК и оно сто се установи као израз слободне воље грађана, а што предствља закон који ће ДПС поштовати”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана