Ђукановић: Причу о амбасадору Србије требало раније завршити

Танјуг
Foto: Анадолија

БУДВА- Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић оцијенио је да је причу о амбасадору Србије у Црној Гори Владимиру Божовићу, кога је Подгорица прогласила за персону нон грата и коме је недавно поново забрањен улазак у Црну Гору, требало раније окончати и тврди да је државна политика Србије одговорна што то није окончано.

Ђукановић тврди да се нико у Београду није постарао да „кроз тражење агремана за новог амбасадора уложи напор за успостављање добрих односа са Црном Гором“.

Уместо тога, како је навео, „наставило се са инаћењем, и на неки начин, са покушајем понижавања Црне Горе“.

Ђукановић је у изјави новинарима у Будви, након 2БС Форума,  као ''неозбиљну и непаметну'' оцијенио одлуку о смјени шефа Агенције за националну безбједност Сава Кентере, додајући да се „све то дешава у моменту кад АНБ ради на пресјецању шпијунске мреже у Црној Гори“.

-Допадало се то некоме или не, тешко је побјећи од утиска да је то урађено с намјером да се даље девастирају институције Црне Горе и да се прекине с активношћу рада шпијунске мреже инсталиране од стране Русије - рекао је Ђукановић, преноси РТЦГ.

На питање да прокоментарише изјаву Абазовића од прије неколико дана да је „Голијат добијао све битке док није наишао на Давида“, Ђукановић је рекао да „није реч о Давиду већ, брату Абазу - слузи великосрпства“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана