Ђукановић: Повећањем инвестиција може доћи до опоравка економија региона

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Економије земаља западног Балкана брже ће се опоравити и развити једино повећањем инвестиција, подстицањем предузетништва и уклањањем што више баријера које оптерећују пословање, оцијенио је црногорски предсједник Мило Ђукановић.

Ђукановић је на онлајн самиту западног Балкана у оквиру Берлинског процеса рекао да ће све друго само појачати ефекте кризе и водити у ново заостајање.

"Економски и инвестициони план за западни Балкан доказ је посвећености региону и путоказ за стратешке одлуке, прије свега у области одрживог развоја", навео је Ђукановић.

Ђукановић, који је заједно са осталим учесницима самита потписао Декларацију лидера западног Балкана о заједничком регионалном тржишту, као и Декларацију о зеленом програму за западни Балкан, сматра да регионална сарадња неспорно доноси позитивне резултате и убрзава развој економија и друштава у цијелости, саопштено је из Службе за информисање предсједника Црне Горе.

"Она добија највећу вриједност онда када доприноси реализацији нашег стратешког циља - пуноправног чланства у ЕУ", додао је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана